Чому варто відмовитись від вживання фастфуду?

  • 75

Фото без опису

Періодично всі ми споживаємо їжу швидкого приготування. Часом перед нею просто неможливо встояти, навіть прихильникам здорового способу життя. Всі знають про те, що гамбургери і нагетси їсти не бажано, але мало хто задумується, чому.

У фастфуду низька поживна цінність
Більшість страв швидкого приготування містять в собі прості вуглеводи, жири і натрій. А ось поживних речовин, які насичують організм, в них є вкрай мало.
Може спровокувати ожиріння
Їжа швидкого приготування висококалорійна і від неї швидко розвивається залежність. В результаті надлишок калорій відкладається в жир і призводить до набору зайвої ваги.
Фастфуд містить багато цукру
Фаст-фуд просто переповнений цукром, який в поєднанні з простими вуглеводами змушує організм виробляти інсулін, щоб впоратися зі стрибком глюкози в крові. Часте поїдання шкідливої їжі загрожує розвитком діабету другого типу.
Можуть виникнути проблеми зі шкірою
Цукор, що міститься в їжі швидкого приготування, викликає запальні реакції на шкірі,
різні висипання.
Фастфуд містить високий рівень холестерину
Фаст-фуд – джерело штучних транс-жирів. Потрапляючи в організм, вони
збільшують рівень холестерину.
Не корисна їжа викликає залежність
Продукти з високим вмістом жиру і цукру можуть викликати зміну рівня допаміну, в результаті чого довготривале споживання фаст-фуду провокує зміни в
головному мозку, подібні з тими, які відбуваються при наркотичній залежності.
Фаст-фуд створює смакову іллюзію
Приємний присмак створює відчуття, ніби страву тільки що зняли з вогню, але це лише смакова добавка. Варто задуматися, як
страва, яка була заморожена і потім приготовлена, може бути такою ароматною і смачною.
А також використовується в добавці «зі смаком диму», виробництво якої базується на розчиненні у воді продуктів тління різних порід деревини. Як і будь-які інші ароматизатори, подібний продукт не є корисним для організму людини!

 

Фельдшер санітарний

відділення епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань

Рогатинського відділу ІФ РВ

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                                   Богданна Демська

Інші статті

Всі статті