Експорт харчових продуктів тваринного походження, вироблених на Прикарпатті, до Азербайджану

  • 99

Фото без опису

На території Прикарпаття зростає кількість операторів ринку, які здійснюють реалізацію харчових продуктів тваринного походження за межі держави.

З метою отримання дозволу для здійснення експорту харчових продуктів тваринного походження до Республіки Азербайджан 6 грудня 2023 року на забійному підприємстві ПП «Торнадо Захід» відбувся інспекційний онлайн-аудит представниками Агентства з безпеки харчових продуктів Азербайджанської Республіки (далі – Агентства).

Онлайн-аудит проводився на відповідність дотримання оператором ринку законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, як вітчизняного законодавства, так і законодавства Республіки Азербайджан.

Представники Агентства під час онлайн-аудиту перевіряли впровадження та дієвість системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), дотримання періодичності лабораторного контролю, процеси здійснення забою тварин, контроль за параметрами умов зберігання продукції.

На сьогодні на території Івано-Франківської області такі інспекційні онлайн-аудити пройшли 3 потужності з виробництва харчових продуктів тваринного походження, які здійснюють забій великої рогатої худоби.

Довідково.

Операторам ринку, які мають намір отримати дозвіл для експорту продукції до Республіки Азербайджан, необхідно пройти інспекційний онлайн-аудит компетентним органом країни призначення.

Консультації щодо організації онлайн-аудиту можна отримати в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: вул. Берегова, 24, м. Івано-Франківськ або за телефоном (0342) 51-13-89.