На Рогатинщині локалізують випадок сказу собаки

  • 82

Фото без описуФото без описуФото без опису

21 грудня 2023 року відбулось позачергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Рогатинської міської ради, за фактом нападу агресивної собаки на людей в одному із сіл Рогатинської міської громади,  в результаті якого укуси отримали двоє осіб.

За результатами дослідження патологічного матеріалу Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби було встановлено позитивний результат на вірус сказу.

В роботі комісії взяли участь начальник Рогатинського відділу Івано-Франківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Дмитро Ішаков та начальник Рогатинського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Ігор Гриник.

В результаті засідання було затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено  неблагополучну територією, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.

На даний час громадян, які отримали укуси, провакциновано сироваткою від вірусу сказу, вони  перебувають під наглядом медиків, їх стан задовільний.