Увага! У Волинській області зареєстровано грип птиці в особистому селянському господарстві

  • 83

Фото без опису

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, на території одного з населених пунктів Рожищенської територіальної громади Луцького району Волинської області зареєстрований спалах пташиного грипу в особистому селянському господарстві. 

Захворювання свійської птиці (2 голови курей) встановлено Львівською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби (звіт про результати досліджень патологічного/біологічного матеріалів від 18.01.2024 № 00268 п.м./24).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху пташиного грипу проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації грипу птиці, визначено межі епізоотичного осередку, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника пташиного грипу відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 08.11.2011 за № 1277/20015.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу птиці рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеною територією.