Філь Іван Романович

  • 81

Фото без опису

Філь Іван Романович

18.01.1994-27.01.2023

Боєць Іван Філь, позивний Fil, загинув 27 січня 2023 року, обороняючи від окупантів місто Бахмут на Донеччині. Під час ворожого обстрілу отримав смертельне осколкове поранення.

Іван народився в селі Медуха Івано-Франківської області. Навчався в Івано-Франківському навчально-науковому інституті менеджменту Західноукраїнського національного університету за спеціальністю «Менеджмент». З 2014 року воював за Україну на території АТО. Згодом очолив Галицьке районне об’єднання воїнів АТО та працював у місцевому військкоматі.

Під час повномасштабного вторгнення чоловік знову без вагань взяв до рук зброю та вступив до Сил оборони. Службу ніс у лавах 210-го спеціального окремого батальйону «Берлінго» Збройних Сил України. Був оператором протитанкового відділення.

«Надзвичайно відважний і сміливий воїн. Брав участь в АТО, де отримав поранення в ногу. Після повномасштабного вторгнення без роздумів одразу ж добровольцем вступив до лав ЗСУ. Людина слова. Завжди усміхнений, щирий та неймовірно добрий Іван», – розповіла подруга дитинства загиблого Ірина Гладка.

«Мужність, яка не має меж, самовідданість, яку нічим не зупинити, кмітливість, високий інтелект, наполегливість – саме таким був Іван. Дякуємо нашому захиснику за подвиг!» – зазначили на сторінці Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту.

Поховали воїна у рідному селі.

В Івана залишилися любляча дружина, донька, батьки, брати, рідні, друзі та побратими.

Нехай добрий, світлий спомин про Івана стане сильнішим за смерть і залишиться в пам'яті усіх, хто його знав, любив і шанував.

Інші статті

Всі статті